Gebruiksaanwijzing

Wil je graag weten hoe je de Oniris gebruikt? Download dan hier de gebruiksaanwijzing. Hierin worden onder andere de werking, inhoud, oplossingen bij problemen en onderhoud beschreven.

Download gebruiksaanwijzing

Of bekijk de video’s hieronder waarin stap voor stap wordt uitgelecht hoe je de orthese in elkaar zet en wat je moet doen bij eventuele problemen.

Video 1 t/m 3: Hoe maak je de Oniris helemaal klaar voor gebruik?

Video 1

Hoe zet je de Oniris (de orthese) voor gebruik in elkaar?
Deze video beschrijft wat er in de verpakking van Oniris zit en hoe je de Oniris voor gebruik in elkaar zet.

Video 2

Wat moet je doen voordat je de Oniris in je mond kunt steken voor het maken van de (tand)afdrukken?
Deze video beschrijft wat je moet doen, voordat de Oniris in je mond geplaatst kan worden om de (tand)afdrukken te maken.

Video 3

Hoe maak je de (tand)afdrukken?
Deze video beschrijft hoe je de (tand)afdrukken moet happen. En ook geeft het tips hoe vrijgekomen gel weggehaald kan worden, zodat de Oniris comfortabeler zit. Tot slot staat er in deze video ook nog een tip voor het maken van de (tand)afdrukken als je een duidelijke onderbeet of overbeet hebt.

Video 4 & 5: De Oniris aanpassen (nieuwe afdruk of verder naar voren zetten)

Video 4

Hoe maak en wanneer maak je een nieuwe afdruk?
Deze video beschrijft hoe en wanneer je eventueel een nieuwe afdruk maakt. Met de Oniris kun je meerdere keren opnieuw een (tand)afdruk maken (ofwel de Oniris kan meerdere keren opnieuw gevormd worden).

Video 5

Hoe pas je de stand van de Oniris aan?
Deze video beschrijft hoe je de stand van de Oniris verder naar voren zet. Er komt in naar voren dat wanneer de Oniris geen effect heeft gehad of wanneer de Oniris comfortabel genoeg zit dan zet je de Oniris na 2 of 3 dagen over op de volgende stand.

Video 6 t/m 11: Tips bij problemen of klachten

Video 6

Heb je last van een droge mond? Dit komt meestal door een open mond. Deze video beschrijft hoe je dit probleem kunt verhelpen.
Indien je last hebt van een droge mond en je Oniris wenst aan te passen door middel van de in de video beschreven elastiekjes kun je deze elastiekjes hieronder gratis aanvragen.
Elastiekjes aanvragen

Video 7

Blijft de Oniris bij jou niet goed zitten (te weinig houvast)? Deze video beschrijft het probleem van te weinig houvast en geeft tips om dit probleem te verhelpen.
Indien bij jou het niet goed blijven zitten op te lossen is door middel van de in de video beschreven methode van het toevoegen van extra gel, dan kunt deze extra gel hieronder tot 30 dagen na het ontvangst van de snurkbeugel gratis aanvragen.
Extra gel aanvragen

Video 8

Ongemak door de maat van de Oniris
Na een paar dagen of weken verdwijnt over het algemeen het gevoel van het formaat van de Oniris. Soms wordt het ongemak veroorzaakt door gel wat uit de Oniris steekt of doordat de haakjes tegen de binnenkant van de mond schuren. De video beschrijft tips om deze ongemakken te verhelpen.

Video 9

Tandpijn
Deze video beschrijft tandpijn bij een diasteem, pijn aan de kiezen of voortanden. Er komt naar voren dat in deze gevallen er eventueel wat gel weggehaald kan worden met een scherp mesje. Dit zou kunnen helpen om de pijn te verhelpen.

Video 10

Gewrichtspijn in de ochtend na het uitdoen van de Oniris
Deze video beschrijft mogelijke oorzaken en oplossingen voor gewrichtspijn in de ochtend na het uitdoen van de Oniris. Een oplossing kan zijn wat extra gel toevoegen en een nieuwe afdruk maken.

Indien je voor het verhelpen van de gewrichtspijn in de ochtend na het uitdoen van de Oniris gebruik wilt maken van de in de video beschreven methode van het toevoegen van extra gel, dan kunt deze extra gel hieronder tot 30 dagen na ontvangst van de snurkbeugel gratis aanvragen.
Extra gel aanvragen

Video 11

Spierpijn tijdens het dragen van de Oniris
Deze video beschrijft wat te doen bij spierpijn tijdens het dragen van de Oniris.