Behandelingen tegen slaapapneu

Welke behandeling het beste toegepast kan worden om slaapapneu te verhelpen is afhankelijk van welke soort slaapapneu er bij jou sprake is.

Bij obstructieve slaapapneu

Voor obstructieve slaapapneu, waarbij het van belang is dat de luchtwegen worden opengehouden, worden meestal twee middelen ingezet:

  • Een anti-snurkapparaat, zoals de onderkaakorthese van Oniris of een kinsteun voor extra ondersteuning. De Oniris Hiermee schuift je onderkaak en indirect ook je tong voorzichtig naar voren en hiermee wordt de luchtweg vrij gemaakt.
  • Of een CPAP- behandeling (Continuous Positive Airway Pressure). De CPAP is een soort luchtpomp die zorgt voor een geringe overdruk, waardoor ’s nachts de luchtwegen worden open gehouden. De pomp haalt extra lucht uit je slaapkamer. Deze lucht blaast de pomp via een slang en een masker je neus in. Zo blijven de luchtwegen open en worden apneus voorkomen. CPAP wordt zowel bij matige als ernstige vormen van obstructief slaapapneu gebruikt.

Bij centrale slaapapneu

Bij centrale apneu liggen andere oorzaken ten grondslag aan de klachten van de patiënt. Dat betekent dat er soms ook andere behandelingen toegepast worden.

CPAP (continuous positive airway pressure). Deze techniek beschreven we net al even bij de behandeling van obstructieve slaapapneu. Het wordt door medici ook toegepast bij centrale slaapapneu.

Adaptive Servo Ventilation (ASV) , dit is een speciale maskerbehandeling die zorgt voor ademhalingsondersteuning. Het apparaat bewaakt continu of er sprake is van afwijkingen in de ademhaling en zorgt ervoor dat de ademhaling van de patiënt wordt gecorrigeerd en gestabiliseerd. CPAP en ASV lijken qua methode op elkaar. ASV wordt lang niet altijd toegepast bij patiënten die te kampen hebben met CSA omdat het niet voor elk type patiënt geschikt is voor gebruik. Vaker wordt de methode van CPAP toegepast.

Meer lezen…

Over slaapapneu

Over de oorzaken

Er is ontdekt dat ik slaapapneu heb, ik had toen een CPAP beugel gekregen van mijn tandarts via mijn zorgverzekering. Aangezien ik daar niet mee kon slapen, omdat deze zo groot was ging ik opzoek naar wat anders. Daar vond ik deze Oniris anti-snurkbeugel, eenmaal thuis gekregen heb ik de Large uitvoering gebruikt met afstandhouder nummer 2. En wat bleek, ik voelde mij stukken beter. En mijn ademstops waren van 23 per uur naar 8 per uur gegaan. Top…voel me stukken beter.

Erwin

Eindelijk kunnen mijn vrouw en ik weer samen slapen. Omdat een beugel voor mij niet meer werd vergoed op zoek naar een betaalbaar alternatief en met deze beugel is vanaf de eerste nacht succes geboekt.

CJH

Wat een uitvinding. De anti-snurkbeugel van Oniris helpt echt. Sinds een ruime week gebruik ik deze en mijn partner geeft aan mij echt niet meer te horen. Zelf heb ik geen last van de beugel, deze zit prima in mijn mond en is er ook nog niet uitgevallen ’s nachts. Kortom, 2 happy sleepers met deze Oniris.

Lonneke

Geweldig resultaat vanaf de eerste nacht. Snel bezorgd en goed te volgen handleiding met video. Een oud probleem volledig opgelost. Dank mede namens mijn man!!!

Rita van der Linden

Oniris online bestellen?

Dat kan via onze webshop kno-winkel.nl

Oniris bestellen