Behandelen van snurken

Als jij of je partner snurkt is het niet gek dat je op zoek bent naar een oplossing om de nachtrust (van jullie beiden) te verbeteren. Er bestaan meerdere opties om snurken te voorkomen of verminderen.

Gelukkig valt er wat te doen tegen snurken. Naast de voordelen die de Oniris anti-snurkbeugel kan brengen bij met name keelsnurken, beschrijven we nog een aantal effectieve oplossingen tegen snurken.

Levensstijl

Een gezondere levensstijl aannemen. Je leefstijl kan een verschil maken. Daar liggen dan ook direct een aantal mogelijkheden om de kans dat je (of jouw partner) snurkt, kleiner te maken:

  • Stoppen met roken: zodat de keelholte niet meer geïrriteerd raakt
  • Afvallen: zodat er minder vetweefsel in de keelholte zit
  • Geen of weinig alcohol drinken: met name vlak voor het slapen gaan zodat de mond-, tong- en keelspieren niet verslappen
  • Oefeningen om de tongspieren te versterken: een andere natuurlijke oplossing kan zijn om de tongspieren te versterken. Dat kan iedereen zelf doen, met eenvoudige oefeningen: Deze oefeningen zijn bedacht door de Britse KNO-arts Mike Dilkes en kun je lezen in zijn boek Stop met snurken.

Hulpmiddelen tegen snurken

Tegen snurken door de neus
Hulpmiddelen om luchtwegen vrij te maken. Snurken door een verstopte neus – door verkoudheid of allergie bijvoorbeeld – kan een belangrijke veroorzaker zijn van snurken. Daar bestaan relatief simpele oplossingen voor:

  • Neussprays
  • Neusdouches
  • Neusstrips
  • Neusspreiders

Deze producten zorgen ervoor dat de neusgangen weer openen. Zo wordt het snurken minder. Daarnaast helpen deze hulpmiddelen ook om je overdag minder benauwd te voelen. Bijvoorbeeld tijdens het sporten.

Tegen snurken door de keel
Wanneer je snurkt door je keel komt dit waarschijnlijk door een vernauwde doorgang van de keelholte. Deze vernauwing is te verhelpen door de onderkaak iets naar voren te halen. Hierdoor zakt de tong minder snel in de keel en blijft de holte meer open. Je kunt dit doen door een snurkbeugel te gebruiken.

Bekijk Oniris

Ook bestaan er andere methodes, bijvoorbeeld met een pleister op de mond om deze dicht te houden of door een anti-snurkband om je middel te dragen zodat je niet op je rug kunt gaan liggen.

Weet je niet zeker waar het snurken ontstaat?
Laat dit dan eerst goed onderzoeken in een slaapkliniek. Daar kunnen ze je vervolgens goed adviseren over de juiste oplossing.

Meer lezen…

Over de soorten snurken

Over de oorzaken

Eindelijk kunnen mijn vrouw en ik weer samen slapen. Omdat een beugel voor mij niet meer werd vergoed op zoek naar een betaalbaar alternatief en met deze beugel is vanaf de eerste nacht succes geboekt.

CJH

Geweldig resultaat vanaf de eerste nacht. Snel bezorgd en goed te volgen handleiding met video. Een oud probleem volledig opgelost. Dank mede namens mijn man!!!

Rita van der Linden

Wat een uitvinding. De anti-snurkbeugel van Oniris helpt echt. Sinds een ruime week gebruik ik deze en mijn partner geeft aan mij echt niet meer te horen. Zelf heb ik geen last van de beugel, deze zit prima in mijn mond en is er ook nog niet uitgevallen ’s nachts. Kortom, 2 happy sleepers met deze Oniris.

Lonneke

Oniris online bestellen?

Dat kan via onze webshop kno-winkel.nl

Oniris bestellen